Category Archives: Blog

Puffkalica e-cigarete – REVOLUCIJA PSIHOLOGIJE KONZUMERIZMA

FOLKLOR “TOBACCO”

Od davnina Sjevernoamerički domoroci, domicilni indijanci vjerovali su u ljekovita i nadnaravna svojstva biljke duhana i stoljećima “tobacco” je služio kao sredstvo liječenja svakojakih tegoba, od liječenja glavobolje, probavnih smetnji, pa čak i protiv abortusa. Produhovljena svojstva duhan je poprimao kada se konzumirao u svom najpopularnijem obliku – pušenju. Kada bi se duhanski dim uzdizao visoku u nebo tada su se prema usmenoj predaji uspostavljale jake veze sa nadnaravnim bićima. Kada su europljani stigli na sjevernoamerički kontinent indijanci su ima izgledali kao barbari koji “ispijaju dim”.
Popularizaciji duhana u Europi doprinjeli su redom, od najranijeg europskog pušača španjolca Rodriga de Xereza – bliskog Kolumbovog suradnika, preko engleza sir Walter Releigh, do engleske kraljice Elizabete, pa sve do francuskog veleposlanika Jean Nicot-a, po kojem je nazvan aktivni sastojak u duhanu – nikotin. Sredinom 19. stoljeća započinje revolucija konzumerizma duhanskih proizvoda i to plasiranjem francuskog “izuma” – cigarette. Amerikanci su početkom 20. stoljeća preuzeli titulu najpušačkije nacije na svijetu, pa je…

Vidi više...

Biti drugačiji – od punka do puffkanja

Ostavite se pušenja uz e-cigaretu! Ne samo pušačima, već i nepušačima ova rečenica zvuči paradoksalno i kao neuvjerljiv marketinški trik. Naime, nakon desetljeća i desetljeća pokazatelja o štetnosti i kobnim posljedicama pušenja, a koje su se posljednjih godina morale i jasno istaknuti na pakiranjima duhanskih proizvoda u obliku kratkog teksta upozorenja, a u nekim državama i vizualno, ne čudi nepovjerenje prema e-cigareti kao opciji za sve one koji žele prestati pušiti.
Vjerovali ili ne, prva e-cigareta patentirana je prije pedesetak godina, no nikad nije bila komercijalizirana kao proizvod. Tek prije desetak godina moglo bi se reći da je pokrenuta revolucija puffkanja (Eng. ‘vaping’) koja je ostvarila nevjerojatan uzlet u samo nekoliko godina, što u neprestanim inovacijama vezanim uz sam proizvod, što u broju korisnika te profitu koji generira. Oko nje se razvila prava subkultura vjernih obožavatelja koji slave njene prednosti naspram klasične duhanske cigarete. No, kao i kod svake subkulture sve su brojniji i njeni protivnici.
Subkultura se definira kao odstupanje…

Vidi više...

LIQUA E-tekućine: Savršen balans kvalitete i pristupačne cijene

Ono na što smo u Puffkalici iznimno ponosni, na što smo usmjerili jako puno pažnje i koja je definirala smjer kojim smo željeli ići, je bio pronalazak savršene e-tekućine koja će se svidjeti široj publici, koja će korisnika e-cigareta začarati bogatstvom okusa i koja će komercijalno biti prihvatljive cijene. Uz to, također nam je bilo važno da e-tekućine nemaju onaj prazan, bezokusni i nedefinirani osjećaj koji je zastupljen kod podosta e-tekućina dostupnih na tržištu, na koji su se korisnici elektronskih cigareta “jednostavno navikli”. Iz Puffkalice, kao i mnoštvom naših zadovoljnih kupaca, možemo potvrditi; uspjeli smo. Stoga i jesmo ponosni!

Ponudili smo Liqua e-tekućine, češkog proizvođača Ritchy koji savršeno balansira iznimno kvalitetnu e-tekućina sa pristupačnim cijenama, jer kako sami ističu; “Puffkanje je mudrija i puno uzbudljivija alternativa tradicionalnom pušenju duhanskih cigareta i mora biti dostupna svakome”. Upravo Ritchy, kao jedan od rijetkih stvarnih proizvođača e-tekućina ima tu mogućnost i snagu da korisnicima e-cigareta ponudi oboje: i kvalitetu ali i pristupačnu cijenu.

Vidi više...

Puffkalica i Aspire – kombinacija iz snova!

Puffkalica postaje sinonim za vrhunsku e-cigaretu prisutnu na tržištu u Hrvatskoj. Uz uvjerljivo najbolji omjer kvalitete i cijene, ono po čemu se izdvaja od ostalih dostupnih e-cigareta je garancija kojom se jamči za originalnost proizvoda. Što je to što čini Puffkalicu tako posebnom? Ona sadrži isključivo originalne proizvode kao što je na primjer Aspire…

Aspire je vrhunski proizvođač u sferi e-cigareta koji je naširoko poznat ljubiteljima istih, a moglo bi se slobodno reći da je i najpoznatiji. Radi se, naime, o profesionalnom dobavljaču atomizera za e-cigarete, koji opskrbljuje tržište isključivo kvalitetnim proizvodima. U tu svrhu, Aspire kontinuirano ulaže ogromne financijske sume u istraživanje i razvoj proizvoda, a sve kako bi se inovacijama usavršio već ionako savršen proizvod. U kontroliranim uvjetima uz vrhunske iskusne stručnjake i opremu, Aspire, kako i samo ime govori (eng. ‘aspire’ = stremiti), teži razvoju novih modela svakih 3 mjeseca, odnosno najmanje 4 na godinu. Aspire je tako uvijek korak ispred ostalih proizvođača, a svi ljubitelji e-cigareta…

Vidi više...

Električna cigareta za prestanak pušenja. Ili?

Strastveni ste pušač i svjesni ste lošeg utjecaja koji duhanski proizvodi imaju po Vaše zdravlje. Sigurno ste razmišljali da prestanete pušiti ili ste to već i pokušali. Je li električna cigareta Vaš put kojim ćete duhanu reći ‘zbogom’? Možda.

Definicija ‘pušača’ je osoba koja uživa u duhanskim proizvodima, a koja nakon nekog vremena razvija ovisnost o nikotinu. Ta osoba se samim činom pušenja neprestano izlaže opće-poznatim negativnim posljedicama po zdravlje, a koje uključuju povećani rizik obolijevanja od raka pluća te ostalih tipova, negativni utjecaj na krvožilni sustav i rad srca, itd. Moglo bi se zaključiti da uklone li se štetne tvari koje se nalaze u cigaretama iz jednadžbe pušenja, samim time otklanjaju se i njihove negativne posljedice za zdravlje. No, postavlja se pitanje je li uklanjanje štetnih tvari, što je slučaj s električnim cigaretama, dovoljno da osoba u potpunosti prestane pušiti?

Dakle, radi se o razlici između ovisnosti tijela o duhanu i o stvorenoj navici pušenja. Postoje ljudi koji su, nakon…

Vidi više...

Osnovne informacije o E cigaretama

Činjenica je da pušači žele uživati u duhanskim proizvodima koji ih dugoročno čine ovisnima o nikotinu. To je njihov, odnosno, samo njihov izbor. No, pušači su danas više nego ikad svjesni potrebe da brinu za svoje zdravlje. Iz tog će razloga tražiti što više opcija kako bi minimalizirali štetne posljedice duhanske ovisnosti. E cigarete sigurno nisu zdravije od prestanka pušenja, ali nekoliko milijuna pušača smatra da su dobra alternativa onima koji ne žele prestati pušiti ili dobar početak za one koji se žele odviknuti od pušenja.

Opće je poznato da je pušenje jedan od glavnih oblika ovisnosti u svijetu. Tu svakako ne pomaže ni činjenica da duhanske kompanije stavljaju oko 600 aditiva u standardne cigarete, te na taj način potiču još veću ovisnost. Stoga treba dva puta razmisliti o tome tko ima najveću korist od potrošnje duhanskih proizvoda. Zaključak je više nego očit.

Kada govorimo o E cigaretama, postoji mnogo struja i teorija o tome jesu li E cigarete sigurne. Istina je…

Vidi više...

Kako odabrati najbolju E tekućinu?

Nabavili ste savršenu e-cigaretu? E pa onda je vrijeme za nabavku kvalitetne e-tekućine koja ide uz nju. Nakon što pomno odaberete bočicu e-tekućine, e-cigarete ćete ili beskrajno zavoljeti ili definitivno odustati od njih. Odabir pravilne e-tekućine koja će odgovarati vašim osjetilima glavni je element odluke o tome hoćete li se prebaciti s običnih cigareta na e-cigarete.

Vjerojatno ćete utrošiti puno više vremena na pronalazak savršenog okusa e-tekućine nego na sam odabir e-cigarete iz jednostavnog razloga što postoji puno više izbora u području e-tekućina. Neki korisnici traže više pare, dok neki traže raskoš, bogatstvo okusa. Stoga je na Vama da odaberete prema onome što je Vama osobno važnije.

U slučaju da ne možete pronaći okus koji vam odgovara, nećete moći u potpunosti uživati u puffkanju, a to bi moglo rezultirati i povratkom na obične cigarete. No, uzmite vremena, isprobajte, u širokom spektru e-tekućina s raznim okusima sigurno ćete pronaći onaj ‘Vaš’. Ponuda e-tekućina je iznimno bogata pa možete pronaći tekućine s osnovnim okusom…

Vidi više...
Jeste li punoljetni?